Tientallen scholen in Nederland beginnen met de realisatie van een gezond schoolplein.

Een gezond schoolplein geeft kinderen de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving. Gezonde schoolpleinen zouden een positief effect hebben op het concentratievermogen van leerlingen en hun leerprestaties.

Deze schoolpleinen worden mogelijk gemaakt door de ministeries van OCW en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De realisatie is in handen van onder andere Jantje Beton en het Instituut voor Natuureducatie (IVN).

De ondersteuning die scholen krijgen, bestaat uit een financiële bijdrage voor de inrichting en aanleg van het schoolplein en begeleiding bij onder andere het ontwerp- en realisatieproces, beheer en onderhoud en de uitvoering van activiteiten rond thema’s als gezonde voeding en voldoende bewegen.

In totaal hebben 70 scholen voor primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs ondersteuning aangevraagd. Het is niet meer mogelijk een aanvraag in te dienen.

Lees meer…

Magazine School! van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) heeft in mei 2013 aandacht besteed aan het rookvrije plein van het openbare Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland.

Deel dit bericht: