Jantje Beton lanceert op 3 april het Buitenspeelalarm. Doel daarvan is om kinderen weer buiten te laten spelen. Naast ouders kunnen ook scholen en organisatie voor buitenschoolse opvang zich aanmelden voor het Buitenspeelalarm.

Jantje Beton wijst erop dat ruim 300.000 kinderen van 6 tot 12 jaar in Nederland nooit buitenspelen, terwijl buitenspelen voor hen een belangrijke voorwaarde is voor een gezonde ontwikkeling.

Ouders die zich aanmelden voor het Buitenspeelalarm, krijgen op elke eerste woensdag van de maand een sms’je om hen eraan te herinneren dat ze samen met hun kind naar buiten kunnen gaan. Het alarm is niet alleen een melding, maar ook een inspiratiebron met informatie.

De lancering van het Buitenspeelalarm is op woensdag 3 april in Utrecht. Burgemeester Sharon Dijksma van die stad werkt eraan mee, net als ‘hersenprofessor’ Erik Scherder. Hij waarschuwt ervoor dat als we kinderen nu niet meer aan het buitenspelen krijgen, we hele generaties opzadelen met mentale en fysieke problemen. ‘Zorg er dus voor dat kinderen weer buiten gaan spelen!’, aldus Scherder.

Winactie voor scholen en bso’s

Scholen en organisaties voor buitenschoolse opvang die zich aanmelden voor het Buitenspeelalarm, maken kans op een speciale pleinplakker ter waarde van € 1.000.

Lees meer…

Deel dit bericht: