Wie 25 jaar of 40 jaar in het onderwijs werkt, kan een onbelaste jubileumgratificatie krijgen. Het maakt daarbij niet uit of de jubilaris verschillende werkgevers heeft gehad.

In artikel 19.2.1 van het Handboek Loonheffingen 2020 van de Belastingdienst staat dat een werkgever een eenmalige uitkering of verstrekking aan een werknemer kan geven als die 25 of 40 jaar in dienst is. Die uitkering of verstrekking is vrijgesteld van belasting tot maximaal het loon over een maand.

De Belastingdienst voegt daar in het handboek aan toe dat de jubilaris niet per se één werkgever moet hebben gehad. Ook als iemand in totaal 25 of 40 jaar in dienst is bij verschillende werkgevers, mag de werkgever de gratificatie onbelast verstrekken.

Klip en klaar

Er was onduidelijkheid ontstaan over de vraag of de gratificatie moest worden belast bij meer dan één werkgever, meldt de Algemene Onderwijsbond. De Belastingdienst is er nu volgens de bond  echter ‘klip en klaar’ over dat de gratificatie ook onbelast is als een jubilaris verschillende werknemers heeft gehad.

Informatie: Onderwijsjuristen, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, onderwijsjuristen@vosabb.nl

Deel dit bericht: