In Amersfoort is op 12 december een congres over sociaal-emotioneel leren. Aan dit congres voor mensen uit het primair onderwijs werkt Kees van Overveld mee, auteur van het boek ‘Groepsplan gedrag’. Deelname is gratis.

Van Overveld is ervan overtuigd dat scholen met structurele aandacht voor sociaal-emotioneel leren verstorend gedrag als pesten kunnen voorkomen en voor een goed functionerende groep en een veilig leerklimaat kunnen zorgen. Met sociaal-emotionele vaardigheden krijgen kinderen meer zelfvertrouwen, wat belangrijk is voor de rest van hun leven.

Aan het congres werkt ook het Seminarium voor Orthopedagogiek mee en twee leerkrachten uit het basisonderwijs die op een vernieuwende wijze in de praktijk bezig zijn met sociaal-emotioneel leren.

Het gratis congres op vrijdagmiddag 12 december vanaf 13.30 uur in Amersfoort wordt georganiseerd door Kwintessens in samenwerking met Uitgeverij Pica.

Aanmelden kan via www.kwinkopschool.nl/congres.

In het septembernummer van magazine School! van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs staat een interview met Kees van Overveld over sociaal-emotioneel leren.

Deel dit bericht: