Uitgeverij Creathlon heeft het lespakket Kracht van Lampje ontwikkeld voor burgerschapsonderwijs op de basisschool. Het lespakket is gebaseerd op de VPRO-familieserie Lampje en het gelijknamige boek van Annet Schaap. Creathlon geeft 200 lespakketten gratis weg!

In het lespakket, bedoeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs, worden de thema’s identiteit, diversiteit en solidariteit op een laagdrempelige en speelse manier behandeld. De bijzondere karakters uit Lampje, zoals piraten en zeemeerminnen, maken grote burgerschapsbegrippen tastbaar en concreet. In zes lessen leren leerlingen wat hun eigen plek is in de wereld, hoe je opkomt voor elkaar en hoe je ten volle kunt zijn wie je bent. Dat zijn thema’s die ook naadloos aansluiten bij de kernwaarden van het openbaar onderwijs: gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting.

Kracht van Lampje is een project op non-profitbasis. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, worden de eerste 200 lespakketten gratis weggegeven. Daarna kan het pakket worden besteld tegen kostprijs. Zo kan elke school en elke leerkracht belangrijke thema’s zoals diversiteit op een aansprekende manier behandelen.

Kracht van Lampje in het kort:

  • Lespakket met zes lessen voor groep 7 en 8, makkelijk in te passen in het rooster
  • De lessen zijn inclusief toegang om samen in de klas de serie te kijken
  • Korte voorbereiding door duidelijke handleiding
  • Dekt de onderdelen identiteit, diversiteit en solidariteit van de SLO-richtlijnen burgerschap
  • Sluit aan bij de kernwaarden van het openbaar onderwijs: gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting
  • Verschillende aansprekende werkvormen, zoals rollenspellen, visualisatie en creatieve opdrachten

Meer informatie over Kracht van Lampje is te vinden op www.krachtbronnen.nl/krachtvanlampje.

Deel dit bericht: