De PO-Raad vindt het plan voor gratis schoollunches een goed idee, als het maar geen extra werkdruk oplevert. De VO-raad is daar niet zo bang voor. Dat meldt Nu.nl.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen kwam de Tweede Kamer met de wens 100 miljoen euro vrij te maken voor gratis maaltijden op scholen in kwetsbare wijken. De gedachte is dat dit bedrag wordt toegevoegd aan het project School en omgeving. Dit project heeft als doel om alle kinderen gelijke kansen te bieden (‘rijke schooldag’).

De wens van de Tweede Kamer volgde op het bericht over een leerling van openbare basisschool De Catamaran in Rotterdam. Deze 11-jarige jongen zou zijn ‘omgevallen van de honger’ doordat zijn moeder geen geld meer zou hebben gehad om eten te kopen.

‘Eerste prioriteit is goed onderwijs’

De PO-Raad vindt het een goed plan, meldt Nu.nl, als het organiseren van de gratis schoollunch maar geen extra werkdruk oplevert. ‘De eerste prioriteit is goed onderwijs, en dat staat al onder druk’, zo citeert Nu.nl een woordvoerder van de sectororganisatie van het primair onderwijs. Scholen zouden ook niet mogen worden verplicht een gratis lunch aan te bieden.

De VO-raad is positiever en denkt dat het plan uitvoerbaar is. ‘Het is een kwestie van geld dat beschikbaar gemaakt moet worden’, zegt een woordvoerder van de sectororganisatie van het voortgezet onderwijs. Middelbare scholen hebben volgens hem allemaal een kantine waar de lunch kan in goede banen kan worden geleid.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) benadrukt dat leraren er geen tijd voor hebben.

Lees meer…

Deel dit bericht: