De gemeente Lansingerland gaat als eerste gemeente in Nederland alle inwoners testen op corona. Aanleiding is de uitbraak van de Britse variant van het virus op een aantal basisscholen in deze gemeente bij Rotterdam.

‘Door op grotere schaal te testen willen de GGD en het Erasmus MC beter zicht krijgen op de verspreiding van het virus om de verspreiding effectief af te kunnen remmen’, zo meldt de gemeente Lansingerland. Ook mensen die al corona hebben gehad, wordt gevraagd zich te laten testen. De inwoners kunnen terecht op vier testlocaties: op Rotterdam The Hague Airport en op locaties in Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs.

De Britse variant van het coronavirus dook eerst op bij leerlingen en leraren van de Willibrordschool in Bergschenhoek en daarna ook op andere basisscholen in de gemeente Lansingerland. De Britse mutatie lijkt veel besmettelijker dan het coronavirus dat op dit moment in Nederland nog het meeste voorkomt. Bovendien lijkt het erop dat de mutatie meer vat heeft op kinderen en jongeren en zich ook meer via hen verspreidt.

In Groot-Brittannië, en dan met name in Londen, heeft de mutatie de overhand gekregen. Alleen in Londen zijn honderdduizenden mensen ermee besmet. De ziekenhuizen liggen daar helemaal vol met coronapatiënten.

Lees meer…

Deel dit bericht: