In Rotterdam en omgeving kunnen leerlingen van groep 8 en hun ouders deze maand naar een grote digitale scholenmarkt. Daar doen 80 scholen voor voortgezet onderwijs aan mee. Zij presenteren zich online, geven digitale workshops en praten met bezoekers.

Nu het vanwege corona erg moeilijk, zo niet onmogelijk is om normale open dagen te organiseren, houden bijna alle middelbare scholen in de regio Rotterdam virtuele open dagen. Rector Ad Keller van het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel: ‘We leven door corona in onzekere tijden, en dat heeft ook zijn weerslag op onze voorlichtingsactiviteiten. Maar corona maakt ook inventief. In januari komen 10.000 leerlingen en 200 leraren samen in één virtuele ruimte. Kiezen voor het VO kan nu dus ook zo!’

De leerlingen en hun ouders kunnen inloggen en een eigen avatar aanmaken. Zo kunnen ze samen over de scholenmarkt rondstruinen en coronaproof alle deelnemende scholen bezoeken. Ze kunnen filmpjes aanklikken, vragen stellen aan medewerkers van de deelnemende scholen of aanhaken bij een gesprek.

De virtuele open dagen zijn op 21, 25 en 28 januari. Op elke datum komt een deel van de regio Rotterdam aan de beurt.

Lees meer…

Deel dit bericht: