In Bedrijfsvoering, Bekostiging, Bestuur en management, Financiën, HRM beleid, Nieuws, Politiek, Tweede kamer

Het nieuwe kabinet moet de lerarensalarissen verder verhogen dan het demissionaire kabinet op Prinsjesdag heeft aangekondigd. Dat vindt 53 procent van de deelnemers aan een onderzoek van de actualiteitenrubriek EenVandaag.

Koning Willem-Alexander maakte in de Troonrede bekend dat er voor de salarissen van de leraren in het primair onderwijs 270 miljoen euro extra beschikbaar komt:

Goed onderwijs voor alle kinderen is belangrijk en leraren maken daarin het verschil. Daarvoor verdienen zij waardering. De regering investeert € 270 miljoen in de verbetering van en nieuwe afspraken over de arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs.

Het extra bedrag van 270 miljoen euro is goed voor een salarisverhoging van ongeveer 3 procent. Ruim één op de vier mensen vindt dat genoeg, meldt EenVandaag.

Bijna eenderde ziet liever een salarisverhoging van 4 tot 9 procent, terwijl nog eens een kwart meer dan 10 procent wil. De deelnemers aan de peiling van EenVandaag konden niet de mogelijkheid aankruisen dat de huidige salarissen in het primair onderwijs voldoende zijn of wellicht omlaag zouden moeten.

De sociale partners, verenigd in PO Front, willen meer dan de 270 miljoen euro extra. Daarom hebben ze voor 5 oktober een staking aangekondigd.

Lees meer…

Delen