Het voortgezet onderwijs begint op dinsdag 2 juni weer met onderwijs op locatie. Dat heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt. Er is een voorlopig protocol beschikbaar voor de herstart.

Rutte hield op de coronapersconferentie op woensdag 6 mei nog wel een slag om de arm door te benadrukken dat het voortgezet onderwijs weer begint ‘als dat kan’. Daarmee bedoelde hij dat de herstart slechts mogelijk is als het aantal coronabesmettingen de komende tijd beperkt blijft. Op 20 mei wordt definitief besloten of het voortgezet onderwijs weer kan beginnen.

De voorgenomen startdatum valt op een dinsdag, omdat het op maandag 1 juni tweede pinksterdag is. De herstart van het primair onderwijs is op maandag 11 mei.

Protocol herstart voortgezet onderwijs

Onder andere de VO-raad heeft in afstemming met het ministerie van OCW een voorlopig protocol en Q&A’s opgesteld voor de herstart van het voortgezet onderwijs. In het protocol staat onder andere dat personeelsleden die gezond zijn, in principe beschikbaar zijn voor het verzorgen van het onderwijs op de school. Er staat ook in dat leerlingen slechts een beperkt aantal dagen naar school gaan en dat iedereen in de school anderhalve meter afstand van elkaar moet bewaren.

Deel dit bericht: