De kwaliteit van VMBO Maastricht gaat vooruit. Alleen op didactisch handelen scoort deze school nog onvoldoende. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer.

Bij VMBO Maastricht ging het in 2018 helemaal mis met de examens. De Inspectie van het Onderwijs verklaarde daar alle eindexamens ongeldig. Dat deed inspectie, omdat geen enkele leerling had voldaan aan de eisen om examen te mogen doen. Het examendebacle leidde uiteindelijk tot het vertrek van de omstreden bestuursvoorzitter André Postema.

De Inspectie van het Onderwijs voerde herstelonderzoeken uit bij VMBO Maastricht en andere scholen van Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) alsmede bij het bestuur van de stichting. Slob meldt nu dat VMBO Maastricht niet meer het oordeel ‘zeer zwak’ krijgt. ‘Enkel op de standaard ‘didactisch handelen’ scoort de school nog onvoldoende. Op de overige standaarden heeft de school zich van onvoldoende naar voldoende verbeterd’, zo staat in de brief.

De scholen die in het herstelonderzoek het oordeel onvoldoende hebben gekregen, waaronder VMBO Maastricht, blijven onder geïntensiveerd toezicht van de Inspectie van het Onderwijs staan. Dat betekent dat er nog gewerkt moet worden aan een aantal herstelopdrachten en dat er na verloop van tijd opnieuw een herstelonderzoek op die punten zal plaatsvinden.

Wat betreft het bestuur van LVO meldt Slob dat dit aan de herstelopdrachten heeft voldaan.

Lees meer…

Deel dit bericht: