In Denemarken is de infectiedruk afgenomen, na een kortstondige toename na de gedeeltelijke heropening van de scholen en versoepeling van andere coronamaatregelen.

Het Statens Serum Institut in Kopenhagen meldde eerder dat het reproductiegetal na onder andere de gedeeltelijke heropening van de scholen was gestegen van 0,6 naar 1,0. Na 25 april zakte het echter weer. Het lag in de week van 4 tot en met 10 mei stabiel rond 0,7. Dit betekent dat een coronapatiënt gemiddeld 0,7 mensen besmet. Als het reproductiegetal onder de 1 blijft, neemt de infectiedruk af . Het aantal mensen met corona daalt dan.

Tyra Grove Krause – de Deense Jaap van Dissel – zegt dat de infectiedruk is afgenomen doordat de scholen ervoor zorgen dat mensen fysiek afstand van elkaar houden en een goede hygiëne garanderen. Ook zegt zij dat de Denen over het algemeen nog steeds goed omgaan met de maatregelen om het coronavirus in te dammen.

In Denemarken wordt sinds 15 april weer op locatie lesgegeven aan de groepen 0 tot en met 5 van de folkeskole (vergelijkbaar met de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool in Nederland). Ook de kleuterscholen en kinderdagverblijven in Denemarken zijn sinds 15 april weer open. In Nederland zijn de scholen voor primair onderwijs sinds 11 mei weer open.

Lees meer…

Deel dit bericht: