Het ziekteverzuim in het onderwijs lag in het eerste kwartaal van dit jaar op 5,6%. Op de lijst van sectoren met het hoogste ziekteverzuim, stond het onderwijs daarmee op de derde plaats. Dat blijkt uit informatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS meldt dat het ziekteverzuim in Nederland in het eerste kwartaal met gemiddeld 5,2% in 17 jaar niet zo hoog is geweest. Het onderwijs zat met 5,6% boven het gemiddelde, maar was niet de sector met het hoogste percentage. In de zorg en de industrie was het ziekteverzuim het hoogst (gedeeld bovenaan met beide 6,7%), gevolgd door het openbaar bestuur en de overheidsdiensten (6,2%).

Het ziekteverzuim in het onderwijs in het eerste kwartaal van 2019 lag op 5,5% en in het eerste kwartaal van 2018 op 5,9%. De piek in in het eerste kwartaal van 2018 was tijdens de zware griepepidemie die toen heerste.

Het CBS plaatst bij de nieuwste ziekteverzuimpercentages de kanttekening dat de cijfers vanwege de coronapandemie versneld zijn gepubliceerd. Dit heeft als gevolg dat nog niet voor alle bedrijfstakken voldoende gegevens beschikbaar zijn. ‘Ook zijn de cijfers voorlopig. Halverwege juni verschijnen de reguliere cijfers, die dan overigens ook nog niet definitief zijn’, aldus het CBS.

Lees meer…

 

Deel dit bericht: