In maart, april en mei zijn er weer voorstellingen van de WereldBeterMakers. Deze gratis toegankelijke theatershow over wereldburgerschap is bedoeld voor leerlingen uit de groepen 4, 5 en 6 van de basisschool. De voorstellingen worden gegeven in de regio Gelderland-Zuid.

De WereldBeterMakers is een initiatief van VOS/ABB, het Gelderse jongereninitiatief HOPE XXL en theatermakers Jochem van Gelder en Ron Bons. De show spreekt kinderen op een speelse manier aan op hun wereldburgerschap.

De voorstellingen zijn geheel gratis voor leerlingen en hun begeleiders. De school betaalt alleen het vervoer naar het theater en terug naar school.

Data en locaties:

Voorstellingen gaan door bij minimaal 200 kinderen per show.

Tijdens elke show wordt een cheque van € 250 overhandigd aan leerlingen die het beste en meest concrete idee hebben bedacht om hun wereld beter te maken. Dat geld kunnen zij benutten om het idee uit te voeren.

Eerder dit jaar zijn er voorstellingen gegeven in Duiven, Tiel, Barendrecht en Leusden. Die werden bezocht door meer dan 2.500 kinderen en kregen goede recensies.

Aanmelden

Als u interesse hebt om met uw leerlingen een van de voorstellingen bij te wonen, kunt u dat laten weten via wereldbetermakers@vosabb.nl.

Zowel leden van VOS/ABB als niet-leden kunnen zich aanmelden.

Deel dit bericht: