Directeur Hans Teegelbeckers van VOS/ABB werkt mee aan een bijeenkomst over wereldburgerschap in het onderwijs. Deze bijeenkomst op 24 maart in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam kan zowel op locatie als online worden bijgewoond. Deelname is gratis.

Teegelbeckers is een van de experts die zullen ingaan op de vraag hoe scholen op basis van de nieuwe burgerschapswet en -opdracht wereldburgerschap kunnen integreren in hun onderwijs. Daarbij gaat het over de vraag wat het voor kinderen betekent om onderdeel te zijn van de wereld. Bij wereldburgerschap horen thema’s als mensenrechten, duurzame ontwikkeling en inclusie.

Ook Anne Suijdendorp werkt mee aan de bijeenkomst. Zij is adjunct-directeur van openbare basisschool De Dorpsbeuk in Scherpenzeel. Deze school integreert wereldburgerschap in het curriculum. In het voorjaarsnummer van het VOS/ABB-magazine Naar School vertelt ze daarover: Kinderen leren nadenken over de wereld.

De bijeenkomst is op donderdag 24 maart en begint om 20 uur. Locatie: Pakhuis De Zwijger, Amsterdam. De bijeenkomst kan ook online worden bijgewoond. Deelname is gratis.

Lees meer…

Fawaka Wereldburgerschap

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Fawaka Wereldburgerschap. VOS/ABB heeft met deze organisatie een aanbod voor openbare scholen. In dit aanbod wordt de link gelegd tussen wereldburgerschap en de kernwaarden van het openbaar onderwijs: gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting.

Leden van VOS/ABB krijgen 5% korting op trajecten van Fawaka Wereldburgerschap.

Lees meer…

Deel dit bericht: