Het middagprogramma van de VOS/ABB-Ledendag op 9 november stond volop in het teken van HRM en vitaliteit. Dit is zeker nu we in het onderwijs te kampen hebben met groeiende personeelstekorten een buitengewoon belangrijk thema. Want scholen moeten ervoor zorgen dat ze aantrekkelijke werkgevers zijn en vooral ook blíjven!

Het inspirerende middagprogramma in het sfeervolle Beauforthuis, midden in de bossen bij Austerlitz, volgde op de algemene ledenvergadering van VOS/ABB. Daarop stemden de leden van VOS/ABB in met een indexering van de lidmaatschapstarieven met 8,5% tot 3,04 euro per leerling per jaar, met een plafond van 6.000 leerlingen per organisatie. Daarmee blijft VOS/ABB ook in 2023 veruit de goedkoopste vereniging van bestuurders en managers in het funderend onderwijs.

Veerkrachtmeter en Providerboog

Na een gezonde lunch met volop ruimte voor ontmoeting ging in het middagprogramma eerst aandacht uit naar de uitkomsten van de Veerkrachtmeter, een vragenlijst die alle deelnemers voorafgaand aan de Ledendag konden invullen. Daarna ging adviseur duurzame inzetbaarheid Bart van Opstal van VOS/ABB’s verzekeringspartner Aon in op de manier waarop scholen in samenwerking met externe partijen de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers kunnen bevorderen. Deze samenwerking heet ook wel de providerboog.

Werk, leren en zorg

Robert Boulogne, manager P&O-beleid bij verzekeraar Achmea, nam de deelnemers vervolgens mee in de wereld van werk, leren en zorg. De vraag die hij centraal stelde was hoe mensen in het onderwijs deze drie elementen duurzaam kunnen combineren. Cristel van de Ven, directeur-eigenaar van Factor Vijf, liet ten slotte op een buitengewoon inspirerende wijze zien hoe organisaties in vijf stappen een goede dialoog tot stand kunnen brengen over duurzame inzetbaarheid, vitaliteit, vakmanschap en verandervermogen. De deelnemers hebben dit met elkaar naar hun eigen werkpraktijk vertaald.

In de pauze konden de deelnemers meedoen aan muzikale workshops. Dat was een groot succes!

Deel dit bericht: