Rond de jaarwisseling is de schade aan scholen beperkt gebleven. Dat blijkt uit een inventarisatie van nieuwsberichten uit het hele land.

In Tiel brak brand uit in basisschool De Achtbaan toen daar een ruit was vernield en er vuurwerk naar binnen was gegooid. De brandweer was er snel bij en kon voorkomen dat de hele school afbrandde. Eén lokaal raakte ernstig beschadigd.

In Apeldoorn veroorzaakte een vuurwerkbom brand in basisschool De Marke. De brandweer had het vuur snel geblust. In Enschede was een buitenbrand bij basisschool Paus Johannes. Het vuur beschadigde de gevel van een lokaal. Ook in Leiden was er een buitenbrand. Daar waren kerstbomen in brand gestoken bij basisschool Lucas van Leyden. In Rotterdam was brand bij de Stephanusschool. De mobiele eenheid greep in toen omstanders de brandweer hinderden bij het blussen.

Minder branden

Het geringe aantal branden en de beperkte schade in en bij scholen past bij het beeld van de afgelopen jaren. Ruim tien jaar geleden was de situatie ronduit ernstig. Tijdens de jaarwisseling 2008-2009 raakten nog 23 schoolgebouwen door brand zeer ernstig beschadigd. Ook in latere jaren was er nog forse schade, maar het aantal branden nam toen al wel af.

VOS/ABB’s verzekeringspartner Aon geeft altijd voor de kerstvakantie tips om het risico van brand en ook van inbraak in scholen tijdens de kerstvakantie te minimaliseren.

Deel dit bericht: