Tijdens de jaarwisseling is het aantal branden in schoolgebouwen beperkt gebleven. Vergeleken met eerdere jaarwisselingen bleef ook de schade beperkt, zo blijkt uit een analyse van nieuwsberichten uit het hele land.

In Amsterdam raakten twee scholen ernstig beschadigd door vuurwerk. Van basisschool De Vijf Sterren in Noord werden door een grote explosie ramen en deuren uit de geval geblazen. In de wijk Buitenveldert was brand in de gymzaal van basisschool De Ark.

In Enschede raakte op oudejaarsavond het dak van basisschool La Res beschadigd nadat daar door een stuk vuurwerk brand was ontstaan. Eveneens op oudejaarsavond was er brand in de Rietendakschool in Utrecht. Ook hier was vuurwerk waarschijnlijk de oorzaak. Op 28 december liep in Den Haag een schoolgebouw schade op toen vlakbij twee auto’s in brand waren gevlogen.

Minder brandschade

De laatste jaren is er tijdens de jaarwisseling niet meer op grote schaal brandschade aan schoolgebouwen. Dat was daarvoor wel anders. Een beruchte jaarwisseling was die van 2008-2009. Toen raakten 23 schoolgebouwen door brand zeer ernstig beschadigd, waarvan een aantal tot de grond toe afbrandde.

VOS/ABB’s verzekeringspartner Aon geeft altijd voor de kerstvakantie tips om het risico van brand en ook van inbraak in scholen tijdens de kerstvakantie te minimaliseren.

Deel dit bericht: