Justitie eist dat een voormalige directeur van het openbare Passer College voor voortgezet speciaal onderwijs in Rotterdam 42.000 euro terugbetaalt, meldt RTV Rijnmond. De nu 52-jarige vrouw uit Rhoon wordt verdacht van fraude.

De politie meldde in september 2018 dat in oktober 2017 onregelmatigheden in de boekhouding aan het licht kwamen. Het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR), waaronder het Passer College valt, liet een extern bureau onderzoek doen. In december 2017 werd op basis van de resultaten van dat onderzoek aangifte gedaan bij de politie.

‘Uit nader onderzoek door de financiële recherche blijkt dat de verdachte voor vele tienduizenden euro’s valse facturen heeft opgemaakt en ter declaratie heeft ingediend’, zo meldde de politie destijds. De woning van de vrouw werd doorzocht. Daarbij werden waardevolle goederen in beslag genomen, zoals een tv, een auto en een (opvouwbaar) zwembad.

Tegen de vrouw is nu geëist dat ze 42.000 euro terugbetaalt. Ze zou niet alleen geld van haar school hebben weggesluisd, maar ook van een stichting die leerlingen werkervaring liet opdoen. Die stichting zat op hetzelfde adres als de school.

Deel dit bericht: