Het Leidsche Rijn College in Utrecht heeft aangifte gedaan, nadat een bangalijst is rondgestuurd in appgroepen van leerlingen van 5 vwo. Drie leerlingen zijn kort geschorst, twee van hen zijn inmiddels weer welkom. Dat meldt RTV Utrecht.

Op de lijst die rondging stonden de namen, persoonsgegevens en foto’s van achttien leerlingen, samen met ‘een negatieve beoordeling van hun uiterlijk en beschrijvingen van seksueel getinte handelingen’. Het Leidsche Rijn College heeft drie leerlingen geschorst na het versturen van de lijst. Twee van hen gaan na een time-out van twee dagen inmiddels weer naar school. Een derde is vijf dagen geschorst en zit nog thuis.

Nadat de school in bezit is gekomen van de originele lijst, is er ook aangifte gedaan bij de politie. Volgens directeur Eric Hordijk is daartoe besloten omdat de inhoud ernstiger blijkt te zijn dan aanvankelijk bij de school bekend was. Hij laat weten dat ze op school ‘enorm geschrokken zijn van het feit dat dit incident heeft plaatsgevonden’ en dat alles in het werk wordt gesteld ‘om een dergelijk voorval in de toekomst te voorkomen’.

De komende weken gaat de school gesprekken voeren met leerlingen die daar behoefte aan hebben. Ook is er ondersteuning voor hen beschikbaar. Daarnaast roept Hordijk ouders op om het gesprek aan te gaan met hun kinderen.

Lees meer…

Deel dit bericht: