Een meerderheid van de Tweede Kamer staat achter de voorgenomen btw-verhoging op schoolboeken en andere leermiddelen. De aanstaande coalitiepartijen stemden tegen een motie waarin de Kamer zich kon uitspreken tegen het plan. Dat meldt de PO-Raad.

De motie werd ingediend door D66, GroenLinks-PvdA, SP en DENK. Eerder riep de onderwijssector de Tweede Kamer al op om leermiddelen uit te zonderen van de voorgenomen btw-verhoging van 9 naar 21 procent. Volgens de PO-Raad en VO-Raad zorgt deze verhoging voor een kostenstijging van 60 miljoen euro per jaar.

Tijdens het debat over de Staat van het Onderwijs noemde D66-Kamerlid Ilana Rooderkerk de btw-plannen ‘een schaduwbezuiniging op het onderwijs’. Die vertaalt zich volgens haar naar minder lesmateriaal of minder leraren.

Kamerlid Aant Jelle Soepboer van NSC erkende in hetzelfde debat dat de voorgenomen btw-verhoging op leermiddelen pijnlijk is. Hij stelt dat de aanstaande coalitie is ‘opgezadeld’ met een bezuinigingsopgave. Het is volgens Soepboer aan het volgende kabinet om die uit te werken.

Lees meer…

Deel dit bericht: