In Bestuur en management, Indiceren, Nieuws, Passend onderwijs

In de Tweede Kamer klinkt de roep om een onafhankelijke instantie die moet beslissen of leerlingen die zonder onderwijs thuiszitten, naar het speciaal onderwijs kunnen.

De onafhankelijke instantie die de Kamer wil, moet ervoor zorgen dat er echt voor álle kinderen een passende plek in het onderwijs wordt gevonden, zoals dat is vastgelegd in de Wet passend onderwijs. Nu is het soms nog zo dat het de ouders, de school en het samenwerkingsverband niet lukt om op één lijn komen, waardoor het kind zonder onderwijs thuis komt te zitten.

Kamerlid Paul van Meenen  van D66 benadrukt tegenover RTL Nieuws dat de ouders vaak al genoeg zorgen hebben. ‘Zij moeten niet ook nog een strijd hoeven voeren tegen de instanties. Ik wil dat er een instantie komt die zegt: we hebben alles bekeken en dit kind gaat gewoon naar het speciaal onderwijs.’

Loes Ypma van de PvdA zegt dat als de school en de ouders het niet met elkaar eens zijn, het goed is als een onafhankelijk iemand zich alleen bezighoudt met de vraag wat er nodig is om ervoor te zorgen dat dit kind weer gewoon naar school toe kan. 

Delen