Kim Putters wordt de nieuwe voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). Hij was tot voor kort directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Bij zijn afscheid benadrukte hij zich zorgen te maken over kansenongelijkheid in onder meer het onderwijs.

In een gesprek met de NOS benadrukte hij dat er nog steeds groepen in de samenleving zijn die veel minder makkelijk meekomen. ‘Zij vinden minder makkelijk werk, hebben een lagere levensverwachting en hebben minder kansen in het onderwijs’, aldus Putters.

Dat komt volgens hem niet doordat deze groepen minder hard werken, maar doordat zij bijvoorbeeld een lager schooladvies krijgen. ‘We zien dat er allerlei goedbedoeld beleid is om de kloof tussen mensen met wie het goed gaat en mensen met wie het minder goed gaat te dichten. Maar dat lukt eigenlijk steeds niet.’

Putters volgt Mariëtte Hamer op, die in april vertrok na 7,5 jaar aan het hoofd van de SER te hebben gestaan. Hamer is nu voorzitter van Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR) en tevens regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend geweld.

Putters en Hamer zijn beiden prominent lid van de PvdA.

Deel dit bericht: