Een kind dat komt proefdraaien op de basisschool, valt in principe onder de dekking van de schoolverzekering. Maar dat hoeft niet zo te zijn als de school heeft gekozen voor een uitgekleed verzekeringspakket, waarschuwt Henri Damen van onze verzekeringspartner Aon.

‘Ook leerlingen die proefdraaien zijn gedekt op de schoolpolissen als zich een schade voordoet waar u verantwoordelijk voor bent. Tenminste, dat geldt op onze Aon-polissen. Ik kan u niet garanderen dat dat overal zo is’, schrijft Damen in zijn blog op LinkedIn.

‘Daarbij geldt nóg een kanttekening: dat geldt op al onze Aon-polissen zoals wij ze standaard aan scholen adviseren. Maar niet altijd neemt een schoolbestuur dat advies een-op-een over. Scholen kiezen wel eens voor een heel uitgekleed pakket, om wat voor reden dan ook. Daardoor kan het op uw school toch nét anders zitten. En ‘niet verzekerd’ betekent ‘geen dekking’. Logisch, maar ik wil het maar gezegd hebben’, zo benadrukt hij.

Ouders niet verzekerd

Hij voegt eraan toe dat het steeds vaker voorkomt dat ouders geen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben. Hij adviseert scholen om dat in kaart te hebben (en te houden), voor het geval er rond een niet-verzekerde leerling ooit iets speelt.

Lees meer…

Deel dit bericht: