Staatssecretaris Sander Dekker van OCW wil dat kinderen in grensdorpen in Zeeuws-Vlaanderen vanaf 3 jaar naar de basisschool kunnen, meldt de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC).

Door het voor ouders in Zeeuws-Vlaanderen mogelijk te maken hun kind al vanaf 3 jaar naar de basisschool te laten gaan, zou kunnen worden voorkomen ze kiezen voor een school in België. Daar kunnen kinderen al vanaf 2,5 jaar naar school en is bovendien de kinderopvang die aan de scholen vastzit spotgoedkoop.

De PZC schrijft dat op dit moment bijna 600 kinderen tussen 5 en 12 jaar uit Zeeuws-Vlaanderen in België naar school gaan. De afname van het aantal leerlingen op basisscholen in Zeeuws-Vlaanderen is daardoor sterker dan in vergelijkbare krimpregio’s.

In september pleitte bestuursvoorzitter Peter de Jong van Perspecto ervoor om in alle basisscholen in Zeeuws-Vlaamse grensdorpen peuterklassen in te richten. In 2011 begon hier al een proef mee in het grensdorp Koewacht.

Perspecto is het bestuur van in totaal 31 openbare, rooms-katholieke en protestants-christelijke scholen in de gemeenten Hulst en Terneuzen.

Deel dit bericht: