De Kinderkunstweek in Zeeland (15-26 maart) staat dit jaar in het teken van klimaatverandering, de stijgende zeespiegel en de 70e herdenking van de Watersnoodramp. De Vlaamse kunstenaar Kamagurka (Luc Zeebroek) maakte een speciale zeefdruk die leerlingen van Zeeuwse scholen kunnen bestellen.

De aftrap van de Zeeuwse Kinderkunstweek (KKW) was op zaterdag 25 februari in de Rotterdamse galerie van Christian Ouwens. Daar werd het kunstwerk onthuld dat Kamagurka speciaal voor deelnemende leerlingen maakte. ‘Als kind heb ik nooit stilgestaan bij het begrip klimaat. Het was mooi weer, of het regende. Meestal regen. Maar kinderen moeten zich nu al met het klimaat bezighouden. En dat is zo iets fundamenteels, dat je denkt: wat volgt? Straks houdt de zwaartekracht ook op’, zo citeert NRC de Vlaamse kunstenaar. Op de zeefdruk is een gezin te zien dat bij een verticaal zwevende vijver eendjes voert.

Er doen ongeveer honderd Zeeuwse scholen met in totaal ruim 11.000 leerlingen mee aan de kunstweek, vertelt Marja Geerse van de stichting KKW aan NRC. ‘We hebben ook al gesprekken gevoerd met andere provincies. We willen graag een landelijke Kinderkunstweek, zoals er ook een landelijke Kinderboekenweek is, om zonder door de knieën te gaan kinderen naar kunst te laten kijken en ze ervan te laten genieten.’

Lees meer…

Deel dit bericht: