Tegen een verdachte van diefstal in diverse scholen is voor de rechtbank in Zwolle een deels voorwaardelijke celstraf geëist, meldt het Openbaar Ministerie.

Het gaat om een 24-jarige man uit Amsterdam, die met de trein door het land reisde en in scholen kleedkamers doorzocht. Hij wordt ervan verdacht in 21 scholen telefoons, laptops, geld en portemonnees te hebben gestolen. Het OM acht 19 diefstallen bewezen.

De diefstallen werden gepleegd in Zwolle, Kampen, Ede, Amersfoort, Heerhugowaard, Wassenaar, Baarn, Houten, Hillegom, Bergen, Bussum, Oegstgeest, Overveen, Hoorn, Hilversum en Bloemendaal. Het OM meldt dat er onvoldoende bewijs voor is dat de man ook verantwoordelijk is voor diefstallen in Arnhem en Apeldoorn.

Jonge verdachte is gokverslaafd

Met het  geld dat hij verdiende door verkoop van de goederen, bekostigde de Amsterdammer zijn gokverslaving. Door zijn jeugdige uiterlijk viel de verdachte nauwelijks op tussen de leerlingen, meldt het OM.

De officier van justitie heeft 651 dagen gevangenisstraf geëist, waarvan 365 dagen voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijke deel van de celstraf (286 dagen) heeft verdachte al in voorlopige hechtenis doorgebracht.

De rechtbank in Zwolle doet op 2 februari uitspraak.

Deel dit bericht: