De nieuwe kernwaarden van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs en een bijbehorende slogan worden morgen (dinsdag 9 juni) gelanceerd. Dat doen wij online, samen met de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO). 

De nieuwe kernwaarden komen in de plaats van de zes kernwaarden die VOS/ABB ruim 10 jaar geleden samen met de aangesloten schoolbesturen vaststelde. Steeds meer openbare scholen en schoolbesturen gaven aan dat die kernwaarden gedateerd overkwamen. Daarom zijn wij aan het werk gegaan om nieuwe te formuleren.

De nieuwe kernwaarden sluiten naadloos aan bij het karakter van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs van nu. Ze zijn compact en ook duidelijk geformuleerd. Openbare en algemeen toegankelijke scholen en ook schoolbesturen kunnen er direct mee aan de slag. De kernwaarden zijn opgesteld in samenspraak met het onderwijsveld. Ook hebben wij externe deskundigen geraadpleegd en natuurlijk onze eigen expertise benut.

Online portaal en magazine

Met de lancering van de nieuwe kernwaarden komt een online portaal beschikbaar met allerhande informatie en praktische tools. Daarmee kunnen de scholen en schoolbesturen de identiteit van het openbaar onderwijs meer op de voorgrond plaatsen. Het juninummer van het VOS/ABB-magazine Naar School! dat morgen verschijnt, besteedt uitgebreid aandacht aan de nieuwe kernwaarden.

Congres Wat is jouw verhaal?

De lancering van de nieuwe kernwaarden had eigenlijk op 18 maart moeten plaatsvinden op het congres Wat is jouw verhaal?! in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Dat kon helaas niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Het congres is verzet naar 4 november. Had u zich aangemeld voor het congres in Arnhem en heeft u uw aanmelding nog niet laten omzetten naar 4 november? Stuur dan een mailtje met een simpel Ja, ik kom op 4 november! naar welkom@vosabb.nl.

Ook als u zich nog niet voor het congres had aangemeld, kunt u zich via bovenstaand mailadres aanmelden. Vermeld in uw mail duidelijk uw naam, eventueel de organisatie waarvoor u werkt en het telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken. Deelname is gratis.

Meer informatie over het congres volgt.

Let op: het congres op 4 november kan natuurlijk alleen doorgaan als de coronaregels dat toelaten!

Deel dit bericht: