Voorzitter Eugenie Stolk van de Algemene Onderwijsbond (AOb) sluit niet uit dat er onderwijsstakingen komen die langer dan twee dagen duren.

Aan het begin van de eerste tweedaagse onderwijsstaking zegt Stolk in Trouw niet uit te sluiten dat er in de toekomst langere stakingen komen. ‘We hebben nog een lange strijd te voeren’, zo citeert de krant haar.

De AOb-voorzitter zegt in de krant ook dat niet alleen het verschil moet verdwijnen tussen de salarissen in het primair en voortgezet onderwijs, maar dat er ook een extra salarisverhoging moet komen ‘om iets meer marktconform te worden’. Verder moeten wat haar betreft de lesuren in het voortgezet onderwijs omlaag en moeten er meer doorstroommogelijkheden voor leraren komen. ‘Ruim 2 miljard euro voor het basis- en voortgezet onderwijs hebben we nodig daarvoor’, aldus Stolk.

De vraag van Trouw of staken nog wel het geëigende middel is om het kabinet onder druk te zetten, beantwoordt zij bevestigend. ‘Bij een peiling in november bleek dat zo’n overgrote meerderheid van onze leden wilde staken, dat het antwoord nu ja is.’

Lees meer…

Deel dit bericht: