De 17-jarige vwo-leerling Thijs Hogenhuis van rsg De Borgen Lindenborg in Leek heeft een kritisch boek geschreven over het onderwijs dat volgens hem erg saai is.

Hij wil met zijn boek Haas gaat undercover lezers aanzetten om na te denken over hoe het basis- en voortgezet onderwijs zijn vormgegeven. ‘Ik vind het onderwijs vooral heel saai. Zeker de laatste jaren. Je doet elke keer hetzelfde. Je leest een stuk, krijgt een opdracht en presenteert dit. Daar krijg je dan een cijfer voor en dan begint het riedeltje opnieuw’, zo citeert RTV Drenthe hem.

Als het aan Hogenhuis ligt, gaat er in het onderwijs meer aandacht uit naar het individu. ‘Kijk niet naar het vak, maar naar de leerling. Aansluiten op talenten is heel belangrijk. Dan word je beter opgeleid, denk ik.’

Het leek CKV-docent Jeffrey Linker van de openbare school in Leek een goed idee om het boek uit te brengen, vertelt hij aan de Drentse omroep. ‘Thijs levert opbouwende kritiek. Constructief. Hij schopt niet om het schoppen. Bovendien vind ik kritisch zijn juist goed.’ De school heeft 120 exemplaren laten drukken.

Lees meer…

Deel dit bericht: