Stichting Onderwijsgeschillen heeft bij de Universiteit Leiden de bijzondere leerstoel ‘Conflictoplossing en rechtsbescherming in het onderwijs’ gevestigd. Advocaat Brechtje Paijmans is voor een periode van vijf jaar benoemd tot bijzonder hoogleraar op deze leerstoel.

Stichting Onderwijsgeschillen en de Universiteit Leiden melden dat de nieuwe leerstoel is opgericht om te voldoen aan de maatschappelijke behoefte aan juridische kennis en expertise op het gebied van conflictbemiddeling en rechtsbescherming in het onderwijs.

Paijmans zal als leerstoelhouder vanuit het onderwijsrecht onderzoeken hoe geschilbehandeling kan bijdragen aan kwalitatieve en duurzame oplossingen van conflicten in het onderwijs. Zij zal zich in haar onderzoek tevens richten op de vraag hoe de toegankelijkheid van de rechtsbescherming in het onderwijs kan worden verbeterd.

In 2013 promoveerde Paijmans op haar proefschrift De zorgplicht van scholen. Zij heeft zich als advocaat gespecialiseerd in het onderwijsrecht en aansprakelijkheidsrecht.

Deel dit bericht: