In Antwerpen experimenteert de openbare kleuter- en lagere school De Piramide met ‘omgekeerd afstandsonderwijs’: leraren die thuis in quarantaine zitten geven thuis online les aan hun leerlingen die op school zitten. Dat meldt de regionale Antwerpse tv-zender ATV.

Nadat verschillende leerkrachten van De Piramide positief zijn getest op het coronavirus, zit het hele team momenteel thuis. ‘Voor de meesten is dat preventief, in afwachting van een testresultaat’, zo citeert ATV Sofie De Keyser van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

‘We hopen dat zij volgende week gewoon weer voor de klas kunnen staan na een negatieve test. Maar in tussentijd laten we de leerlingen donderdag en vrijdag al weer naar school komen. De leerkrachten geven opdrachten en uitleg daarover via videostreaming, zodat de kinderen in hun vertrouwde klasomgeving kunnen zitten en contact kunnen houden met hun klasgenootjes én hun vertrouwde leerkracht.’

‘We hebben dit al eerder gedaan op kleinere schaal, in scholen waar één of enkele leerkrachten in quarantaine moesten, en dat waren positieve ervaringen. Dit is de eerste keer dat we het voor een hele school doen’, aldus De Keyser.

Deel dit bericht: