Leraren moeten zelf kunnen kiezen of ze met een mondkapje en handschoenen voor de klas willen. Dat zegt voorzitter Petra van Haren van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).

Van Haren zei in de uitzending van BNR Nieuwsradio dat er geen garanties zijn om coronabesmettingen in de klas te voorkomen. Dat is voor haar echter geen reden de scholen dicht te houden, ook al maken leraren zich hier zorgen over. Uit een peiling van DUO Onderwijsonderzoek kwam naar voren dat ruim één op de drie basisschoolleraren het onverantwoord vindt om vanaf 11 mei weer voor de klas te staan.

De voorzitter van de schoolleidersvakbond wees er in de uitzending op dat er in het buitenland met mondkapjes en handschoenen wordt gewerkt. Afgezien van de vraag of dit kan helpen tegen de verspreiding van het coronavirus, kan het volgens haar leraren een prettiger gevoel geven als ze met een mondkapje op en handschoenen aan lesgeven.

Niet in protocol basisonderwijs

In het protocol voor de herstart van het basisonderwijs, dat is opgesteld in afstemming met onder andere de AVS, staat niets vermeld over het gebruik van mondkapjes en handschoenen. In het protocol voor de herstart van het speciaal onderwijs staat daar wel wat over vermeld, maar dat heeft met name betrekking op medische handelingen en niet op de lessituatie.

Deel dit bericht: