Het registreren van lesuitval door corona kan nuttige informatie opleveren, maar dat moet dan wel gebeuren zonder dat per school duidelijk wordt hoeveel uren er uitvallen. Dat zegt een woordvoerder van de VO-raad in een artikel in Trouw.

De krant meldt dat lesuitval in het voortgezet onderwijs de komende maanden alleen maar zal toenemen als gevolg van besmettingen met het coronavirus.  De urennormen die voor de verschillende sectoren van het voortgezet onderwijs gelden, zal daardoor naar verwachting onder druk komen te staan. De Inspectie van het Onderwijs zal daar volgens Trouw ‘begripvol’ mee omgaan. De inspectie spreekt in de krant van ‘maatwerk’ die op grond van wet- en regelgeving mogelijk zou zijn.

Volgens Trouw willen vakbonden en ouderorganisaties dat landelijk wordt geregistreerd hoeveel lesuitval er is. Ook vanuit de oppositiefracties van PvdA, GroenLinks en SP in de Tweede Kamer klinkt die roep. De VO-raad denkt dat registratie van gemiste uren ‘nuttige informatie’ kan opleveren, maar wil niet dat lesuitval per school wordt vastgelegd. ‘Doe het dan wel geanonimiseerd. Als ouders van scholen willen weten hoeveel les er uitvalt, kunnen ze bij de school terecht’, zo zegt een woordvoerder van de werkgeversorganisatie tegen de krant.

Lees meer…

Deel dit bericht: