Supermarktketen Lidl levert direct na de kerstvakantie gratis schoolfruit aan bijna 100.000 kinderen op 500 scholen. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken (EZ).

Staatssecretaris Sharon Dijksma van EZ: ‘Ik ben blij dat Lidl een groot deel van de stilgevallen levering van gratis schoolfruit overneemt. Zo kunnen veel kinderen blijven genieten van lekker vers fruit op school.’

Eind oktober trokken de voormalige leveranciers van het schoolfruit zich op het allerlaatste moment terug, waardoor het programma stil kwam te liggen. De leveranciers vonden het te onzeker om het fruit voor te financieren zonder dat ze keiharde betalingsgaranties kregen. Kort daarna meldde Lidl zich bij het ministerie van EZ.

De Europese Unie betaalt sinds dit schooljaar 75% van de gemaakte kosten voor het fruit. Indien bedrijven willen deelnemen aan de regeling, moeten zij middels een eigen bijdrage of sponsoring zelf zorgen voor de private cofinanciering van 25%.

Lees de brief over schoolfruit die Dijksma naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Overigens is het nog maar de vraag of de Europese subsidie voor schoolfruit blijft bestaan. De Telegraaf meldt dat eurocommissaris Frans Timmermans, die in Brussel de opdracht heeft het aantal nutteloze Europese regelingen te verminderen, een einde aan wil maken aan het subsidiëren van gezond voedsel voor kinderen op school.

Deel dit bericht: