Acht onderwijsbestuurders uit het primair onderwijs gaan zich inzetten om de aanpak van kindermishandeling binnen het onderwijs te versterken. Zij doen dit vanuit hun eigen functie, op initiatief van de landelijke Taskforce Kindermishandeling en seksueel misbruik.

Bestuursvoorzitter Niko Persoon van Zaan Primair voor openbaar primair onderwijs in de gemeente Zaanstad is voorzitter van de zogenoemde koplopersgroep. Hij is blij met het enthousiasme en de drive van de leden.

‘In Nederland worden ieder jaar 119.000 kinderen geslagen, verwaarloosd of misbruikt. Dat is gemiddeld één kind per schoolklas. Hoewel er al veel gebeurt om het geweld te stoppen, zijn deze cijfers al vijftien jaar hetzelfde. Er is dus méér nodig. Ik ben verheugd dat mijn collega’s uit het onderwijsveld ook hun verantwoordelijkheid willen nemen op dit belangrijke thema’, aldus Persoon

In de koplopersgroep zitten onder anderen ook bestuursvoorzitter Alex Peltekian van Stichting Gearhing voor openbaar en algemeen bijzonder primair onderwijs in Zuidwest-Friesland, zijn collega Bert Jan Kollmer van het openbaar onderwijs in Gorinchem en algemeen directeur Linda Morssinkhof van het openbaar primair onderwijs in Zwolle en omgeving.

Lees meer…