Driekwart van de leraren in het voortgezet onderwijs vindt dat de anderhalvemetermaatregel in de scholen in elk geval tot de zomervakantie moet blijven gelden. Dat meldt vakbond CNV Onderwijs op basis van een eigen peiling. Het loslaten van de anderhalvemetermaatregel is nodig om de scholen weer volledig op locatie les te kunnen laten geven.

De vakbond meldt op basis van de peiling dat er onder leraren niet alleen zorgen zijn om de eigen veiligheid, maar ook om de continuïteit van het onderwijs.

Voorzitter Daniëlle Woestenberg van CNV Onderwijs: ‘Hoewel in theorie ook bij heropening de anderhalve meter tussen personeel en leerlingen nog steeds de norm is, weten we in de praktijk dat dat niet reëel is. De uitval in het voortgezet onderwijs door corona is nu beperkt, maar dat zal anders worden als de klassen, gangen en kantines weer volstromen met honderden uitgelaten leerlingen.’

De vakbondsvoorzitter wil niet dat het voortgezet onderwijs voor de zomervakantie weer volledig opengaat, ook niet als dat volgens het Outbreak Management Team (OMT) verantwoord zou zijn. Het is volgens haar in niemands belang om de relatieve stabiliteit die er nu is ‘voor de paar resterende weken (…) in te ruilen voor veel onzekerheid’. Zij noemt het risico van lesuitval en wijst er ook op dat de examencorrectie in gevaar kan komen als docenten ziek worden.

Op dinsdag 25 mei zal het kabinet op basis van een advies van het OMT bekendmaken of het voortgezet onderwijs weer volledig opengaat.

Lees meer…

Deel dit bericht: