De gemeenteraad van Meppel steunt een voorstel om in de nieuwbouwwijk Nieuwveense Landen één school te bouwen voor openbaar en christelijk onderwijs. Het voorstel komt van de raadsleden Marisa Grotens (VVD) en Jeannet Bos (D66).

Meppel heeft nu nog in elk stadsdeel zowel een openbare als een christelijke basisschool. Grotens en Bos vinden dat niet meer kunnen, want het is duur, inefficiënt en vooral niet goed voor de samenleving, meldt RTV Drenthe. Ze willen een ‘samenlevingsschool’, waarbij geloof of levensovertuiging niet uitmaakt. ‘Het is niet van deze tijd om een grote schutting te zetten tussen openbaar en christelijk onderwijs. Bij onderwijs hoort insluiten, in plaats van uitsluiten en verzuilen’, aldus Grotens.

Bestuursvoorzitter Niels Strolenberg van de Stichting Promes voor openbaar basisonderwijs in de gemeenten Meppel en Staphorst reageert enthousiast. ‘Je ziet dat dit onderwerp leeft in de samenleving. Kinderen leren op het schoolplein hoe een samenleving werkt. Je ziet al dat dit kan, want in andere plaatsen gebeurt het al. Ik ben blij dat de gemeenteraad dit wil’, zo citeert RTV Drenthe hem.

Lees meer…

Deel dit bericht: