Minister Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) gaf op 21 augustus het startsein voor het nieuwe schooljaar in de regio midden. Dat deed ze samen met leerlingen van de openbare basisschool De Toermalijn in Cothen (Utrecht). Dat meldt het ministerie van OCW.

Bij het bezoek van de minister kwam ook het lerarentekort ter sprake. Minister Paul: ‘Het was hartverwarmend om te zien hoe de leerlingen en leraren in Cothen vandaag weer vol energie en enthousiasme aan de slag gingen. Ik wens iedereen die deze week start een prachtig schooljaar toe. Realiteit is ook dat er scholen zijn die vandaag zijn begonnen en die nog niet alle vacatures vervuld hebben. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend en motiveert mij nog meer om hiermee aan de slag te gaan. Ik heb diepe bewondering voor alle leraren in ons land die er desondanks weer vol voor gaan’.

Trots

De minister sprak met leraren en het schoolbestuur over hoe je beginnende leraren in een school goed op weg helpt en behoudt voor het vak. Obs De Toermalijn heeft veel ervaring met het opleiden en begeleiden van leraren en was blij met het bezoek van de minister, laat het ministerie weten. Bestuurder Marion Idema – Weijman: ‘We zijn trots dat minister Paul tijdens haar eerste werkbezoek naar De Toermalijn in Cothen kwam. En het is mooi dat ze aandacht heeft voor het belangrijke thema van het aanpakken van het lerarentekort. Ze straalt uit dat de sector en de politiek samen moeten werken aan kwaliteit, kansen en een beter functionerende arbeidsmarkt. Dat juichen we van harte toe.’

Deel dit bericht: