Minister Tamara van Ark voor Medische Zorg is niet optimistisch over de kans dat het kabinet dinsdag versoepelingen van de coronamaatregelen kan aankondigen, maar volgens minister Wopke Hoekstra is de kans groot dat de basisscholen over anderhalve week weer opengaan.

De huidige strenge coronamaatregelen lopen tot 9 februari. Op dinsdag 2 februari zullen premier Mark Rutte en gezondheidsminister Hugo de Jonge weer een persconferentie geven. Dan zullen zij aangeven of bijvoorbeeld de avondklok kan worden afgeschaft en of de basisscholen weer open kunnen.

Van Ark toont zich hier weinig hoopvol over, meldt de NOS. Zij ziet dat het aantal besmettingen nog onvoldoende daalt. Dat geldt volgens haar ook voor het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt. ‘En daar komt dan nog die Britse variant bij, die veel besmettelijker is’, zo citeert de NOS haar.

‘Basisscholen open per 10 februari’

Haar collega Wopke Hoekstra meldde vrijdag na de wekelijkse ministerraad echter dat er ‘iets heel geks moet gebeuren willen de scholen niet opengaan’. Hij benadrukte dat het kabinet oog heeft ‘voor de nevenschade die kinderen nu te verduren hebben’, meldt onder andere het AD.

Deel dit bericht: