De demissionaire onderwijsministers zijn blij dat schoolbesturen niet meer zo voorzichtig begroten. Dat staat in een brief van hen aan de Tweede Kamer.

De ministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob reageren met hun brief op een rapport van de Inspectie van het Onderwijs. Daarin staat dat met name in het primair en voortgezet onderwijs de bovenmatige financiële reserves van schoolbesturen zijn afgenomen.

Schoolleiders

Ze wijzen erop dat het de taak van besturen is om over de inzet van reserves de dialoog aan te gaan met alle stakeholders. ‘Met name schoolleiders willen we nadrukkelijk aanmoedigen hun rol te pakken en proactief hun ideeën over de inzet van reserves voor versterking van het onderwijsproces onder de aandacht te brengen van het bestuur’, aldus Van Engelshoven en Slob.

Volgens hen weten ‘juist betrokkenen in een school’ wat er nodig is en waar het beschikbare geld het best voor ingezet kunnen worden. ‘Besturen doen er dan ook goed aan dit proces actief te ondersteunen en goed naar de wensen en ideeën van schoolleiders te luisteren en waar mogelijk te honoreren’, zo staat in hun brief.

Lees meer…

Deel dit bericht: