Alle organisaties moet hun weerbaarheid tegen cybercriminelen versterken. Dat benadrukt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

De NCTV wijst erop dat ‘statelijke actoren’, zoals Rusland, cyberaanvallen inzetten om hun geopolitieke doelen te bereiken en dat cybercriminaliteit een aantrekkelijk verdienmodel is met veel schade voor mensen en organisaties als gevolg. Ook nieuwe technologieën brengen nieuwe dreigingen met zich mee, waarschuwt de NCTV.

‘Het is daarom belangrijk dat we onze weerbaarheid vergroten, want de veiligheid van digitale processen is en blijft verbonden met de nationale veiligheid. Ons land, iedere sector en iedere organisatie maakt meer dan ooit deel uit van een digitaal ecosysteem.’ De NCTV voegt daaraan toe dat cyberincidenten niet altijd te voorkomen zijn, maar dat organisaties die hun weerbaarheid verhogen, wel de gevolgen en de schade kunnen beperken.

Tips in magazine Naar School

Wat de NCTV meldt, sluit naadloos aan op verhaal over cyberveiligheid in het zomernummer van magazine Naar School van VOS/ABB. Daarin geven twee experts tips om het cybercriminelen zo moeilijk mogelijk te maken.

Lees het artikel Cyberveiligheid van steeds groter belang

Deel dit bericht: