Er wordt nog altijd veel gepest op basisscholen. Ruim 70 procent van de kinderen heeft ermee te maken. Dat blijkt uit onderzoek van De Kindertelefoon, die een anti-pestcampagne van televisiezender Cartoon Network aankondigt.

Via de website van De Kindertelefoon zijn 730 basisschoolleerlingen ondervraagd. Van hen gaven 553 kinderen aan dat iemand in hun klas wordt gepest. Dat gebeurt ook vaak via sociale media. Vanaf 2 februari heeft Cartoon Network een online platform met tips en informatie over het tegengaan van pesten: buddy.cartoonnetwork.nl. Er staan animatiefilmpjes op onder het motto: ‘Wees een maatje, geen pestkop’. Op het platform staat ook een ‘maatjescode’, met onder meer de regel: ‘Wees loyaal en kom voor anderen op als ze dat nodig hebben’. Cabaretier Arie Koomen is ambassadeur van de campagne. Kinderen kunnen op het online netwerk terecht voor advies en ondersteuning.

De Kindertelefoon is de partner van de campagne en de jeugdkrant Kidsweek ondersteunt door het uitgeven van een lesbrief over pesten. Aan die lesbrief is een actie gekoppeld, waarmee deelnemende scholen kans maken op een comedymiddag met Arie Koomen.

 

Deel dit bericht: