In september en oktober zijn er voorstellingen van de WereldBeterMakers. Deze gratis toegankelijke theatershow over wereldburgerschap is bedoeld voor leerlingen uit de groepen 4, 5 en 6 van de basisschool. De voorstellingen worden gegeven in de regio Gelderland-Zuid.

De WereldBeterMakers is een initiatief van VOS/ABB, het Gelderse jongereninitiatief HOPE XXL en theatermakers Jochem van Gelder en Ron Bons. De show spreekt kinderen op een speelse manier aan op hun wereldburgerschap.

De voorstellingen zijn geheel gratis voor leerlingen en hun begeleiders. De school betaalt alleen het vervoer naar het theater en terug naar school. Wacht niet te lang met aanmelden, want de belangstelling is groot.

Dit zijn de data en locaties van de voorstellingen in september en oktober:

Meer data en locaties volgen.

Als u interesse hebt om in september of oktober met uw leerlingen een van de voorstellingen bij te wonen, kunt u dat laten weten via het online aanmeldformulier. Zowel leden van VOS/ABB als niet-leden kunnen zich aanmelden.

Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 200 kinderen per show) worden per dag twee voorstellingen gepland. Die beginnen om 10.00 uur respectievelijk 12.30 uur.

Tijdens elke show wordt een cheque van € 250 overhandigd aan leerlingen die het beste en meest concrete idee hebben bedacht om hun wereld beter te maken. Dat geld kunnen zij benutten om het idee uit te voeren.

Deel dit bericht: