De openbare Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen gaat maandag weer open. De school was drie dagen dicht vanwege een aantal coronabesmettingen.

De school meldt dat de lessen maandag weer volgens rooster beginnen. Omdat de GGD nog bezig is met een contactonderzoek om de omvang van de coronabesmetting in kaart te brengen, blijven de leerlingen van een klas waar corona is geconstateerd uit voorzorg tot en met woensdag 16 september thuis. De leerlingen en ouders die het betreft hebben daarover apart bericht ontvangen. Voor de overige leerlingen geldt dat als zij de afgelopen dagen niet in contact zijn geweest met iemand met corona en mits zij zelf geen klachten hebben, zij maandag welkom zijn op school.

Tegen de Gelderlander zei rector Marcel Janssen dat de eerste besmetting die bij een leerling werd geconstateerd niet zozeer reden was om de school te sluiten. ‘We kregen het advies om de docenten die met de klas in aanraking zijn geweest van de besmette leerling thuis te laten. Dat gaat om 16 collega’s en dat heeft effect op alle andere lessen. Het geeft ook extra reuring op school. Het heeft meegespeeld in ons besluit om uit voorzorg dan maar alle leerlingen en docenten thuis te houden en onderwijs weer digitaal te geven.’

Bij het Canisius College in Nijmegen bleken vier leerlingen besmet, maar daar gingen de lessen gewoon door.

Deel dit bericht: