Basisschool IKC Regenboog en de bijbehorende kinderopvang in Oss blijven voorlopig uit voorzorg dicht. Daartoe is besloten nadat meerdere leerlingen van de school met de dood werden bedreigd. Dat meldt Omroep Brabant.

Op 14 juni ontvingen meerdere leerlingen uit groep 8 van IKC Regenboog via berichtendienst Telegram foto’s van kogels, waarop de namen van kinderen waren geschreven. Ook ontvingen ze een foto waarop drie pistolen waren te zien. Kinderen op de basisschool hebben de foto’s vervolgens naar elkaar doorgestuurd.

Schoolbestuur SAAM heeft de ouders van leerlingen per e-mail geïnformeerd over de bedreigingen. Wie het bericht naar de leerlingen heeft verzonden, is nog onduidelijk. De politie heeft meerdere aangiftes ontvangen van ouders en doet onderzoek naar de zaak.

In een verklaring van het bestuur staat dat de school voorlopig gesloten blijft. ‘De gemeente Oss en de politie doen er alles aan om de bedreigingen zo snel mogelijk te laten stoppen. We openen IKC Regenboog weer als we samen met de gemeente voldoende vertrouwen hebben in een veilige omgeving voor kinderen.’

Lees meer…

Deel dit bericht: