In Bedrijfsvoering, Bestuur en management, Financiën, Gemeenten, Kwaliteit en excellentie, Nieuws, Politiek

De gemeente Hof van Twente heeft een Samsung Smart Education Hub. Het betreft drie basisscholen, waaronder openbare daltonschool ’t Gijmink in Goor.

De Smart Education Hub (SEH) in de gemeente Hof van Twente is donderdag officieel geopend door de Overijsselse commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten en onderwijswethouder Pieter van Zwanenburg. Met SEH’s wil elektronicaconcern Samsung een bijdrage leveren aan onderwijsvernieuwing door middel van ICT.

De SEH in Hof van Twente betreft drie scholen: openbare daltonbasisschool ’t Gijmink in Goor, oecumenische basisschool De Welp in Markelo en katholieke basisschool Twickelo in Delden.

‘Het is bijzonder om met alle schoolbesturen uit Hof van Twente onderwijsvernieuwing op te pakken. Zo kunnen we gezamenlijk een bijdrage leveren aan de vooruitgang voor deze regio op gebied van moderne onderwijstechnologieën’, zegt directeur-bestuurder Robert Geerdink van de stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente.

Eerder dit najaar werd ook in de Oost-Groningse gemeente Oldambt een SEH geopend, in openbare basisschool De Noordkaap. Het nieuwe magazine Naar school! van VOS/ABB besteedt daar in het komende novembernummer aandacht aan.

Andere SEH’s zitten in Nijmegen, Den Haag en Amsterdam.

Lees meer…

Delen