Als leerlingen niet over een noodzakelijk coronabewijs beschikken of daar geen informatie over willen geven aan de school, kunnen zij niet mee op een schoolreis of -excursie naar het buitenland. Dat meldt het ministerie van OCW in antwoorden op veelgestelde vragen over corona en buitenlandse reizen en excursies.

Het is volgens het ministerie voor scholen praktisch onmogelijk een verantwoorde buitenlandse reis op te zetten zonder daarbij op een bepaalde manier inzichtelijk te hebben wie een geldig coronabewijs kan laten zien (bijvoorbeeld een vaccinatiebewijs).

Daarom kan de school, zo meldt OCW, vooraf aan de leerlingen vragen of zij vrijwillig aan de school kenbaar willen maken of zij over een geldig en voor de reis geschikt coronabewijs beschikken. Een antwoord is niet verplicht, maar ‘als blijkt dat de leerling niet over een geldig en voor de reis geschikt coronabewijs beschikt of kan beschikken, of als een leerling daar geen informatie over wil verschaffen, kan deze niet voldoen aan de reisregels en kan de leerling niet mee’, zo meldt OCW.

Het ministerie voegt hieraan toe dat het van belang is dat de school hier helder over communiceert met de leerlingen en ouders/verzorgers.

Lees meer…

Deel dit bericht: