Middelbare scholen worstelen met de vraag of ongevaccineerde leerlingen wel mee kunnen op een schoolreis naar het buitenland, meldt de Volkskrant.

De krant noemt het christelijke Lyceum Oudehoven in Gorinchem als voorbeeld. Deze school wil leerlingen die niet tegen corona zijn gevaccineerd thuis laten. De ouders hebben daar een brief over ontvangen. Volgens de school is het praktisch niet uitvoerbaar om bij bezienswaardigheden de hele groep te laten wachten, omdat sommige leerlingen een coronatest moeten ondergaan.

De Volkskrant noemt ook de openbare school De Ring van Putten in Spijkenisse. Hier leeft het idee alle buitenlandse reizen te schrappen om een tweedeling tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde leerlingen te voorkomen. De school zoekt een binnenlands alternatief, zegt rector Jeroen Werleman: ‘Dan zitten we minder met de vraag of leerlingen wel of niet gevaccineerd zijn.’

Het ministerie van OCW laat in de krant weten dat het niet is toegestaan om niet-gevaccineerde leerlingen de toegang tot een schoolreis ontzeggen. ‘Welke keuze jongeren ook maken, leerlingen mogen nooit geweigerd worden van schoolreisjes’, zo citeert de krant een woordvoerder van het ministerie.

Lees meer…

Deel dit bericht: