Masterstudent Samantha Haasnoot van de Vrije Universiteit in Amsterdam is op zoek naar openbare scholen die willen meewerken aan een onderzoek naar levensbeschouwing en religie in het voortgezet onderwijs. Ze richt zich met haar onderzoek specifiek op leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo.

De centrale vraag is hoe havo- en vwo-bovenbouwleerlingen van openbare scholen aankijken tegen de (mogelijke) plek van religie en levensbeschouwing op school. Ook wil Haasnoot weten welke behoeften deze leerlingen op dit vlak hebben en wat zij vinden van de inhoud van het basiscurriculum dat het LERVO Expertisecentrum ontwikkelt. VOS/ABB is een van de organisaties die in dit expertisecentrum zijn vertegenwoordigd.

Het onderzoek bestaat uit een online vragenlijst. Het invullen daarvan duurt ongeveer een kwartier. Haasnoot wil de vragenlijst laten invullen door ongeveer 80 havo- en vwo-bovenbouwleerlingen, het liefst van verschillende openbare scholen.

Aanmelden voor onderzoek

Als u aan dit onderzoek wilt meewerken, kunt u dat laten weten via s3.vander.plas@student.vu.nl of 06-39288317.

Samantha Haasnoot studeert pedagogische wetenschappen aan de Vrije Universiteit, met als specialisatie onderwijs en innovatie.

Deel dit bericht: